Crema di zucca con ravioli

Crema di zucca con ravioli

4.1 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta a cubetti (1-2 cm)
  • 400 g di zucca Butternut pulita, a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di patate a pezzi
  • 800 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino di dado per brodo di pollo fatto in casa
    1 ½ dado per brodo di pollo, granulare (dose per 0.5 l)
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 250 g di pasta fresca, tipo ravioli (cottura 3 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 40 g
Kalorie 6780 kJ / 1616 kcal
Tłuszcz 112 g
Węglowodany 120 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...