Wrapy do łapy

Wrapy do łapy

4.3 291 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

  • wiórków kokosowych
    30 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1,5 cm plastry
    400 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    1 łyżeczka
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
    370 g
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia tortilli
    500 g
  • serka kremowego
    50 g
  • oleju słonecznikowego
    50 g
  • ząbków czosnku
    ½
  • bazylii, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • liści szpinaku baby, świeżych
    80 g
  • czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski
    100 g
  • żółtej papryki pokrojonej w 5 mm paski
    100 g
  • ogórka pokrojonego w 2 mm półplasterki
    100 g
  • tortilli pszennych
    6
  • pasty ajvar łagodnej
    6 łyżek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 482 kcal / 2020 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 42.1 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...