
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy do łapy
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
-
wiórków kokosowych30 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 1,5 cm plastry400 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
oliwy z oliwek30 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na kawałki370 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia tortilli500 g
-
serka kremowego50 g
-
oleju słonecznikowego50 g
-
ząbków czosnku½
-
bazylii, świeżej tylko liście3 gałązki
-
liści szpinaku baby, świeżych80 g
-
czerwonej papryki pokrojonej w 5 mm paski100 g
-
żółtej papryki pokrojonej w 5 mm paski100 g
-
ogórka pokrojonego w 2 mm półplasterki100 g
-
tortilli pszennych6
-
pasty ajvar łagodnej6 łyżek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
482 kcal /
2020 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
42.1 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE UCZNIA
10 Przepisów
Polska
Polska