
Urządzenia i Akcesoria
Burgery wołowe w razowej bułce
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
masła pokrojonego na kawałki25 g
-
mąki chlebowej, pełnoziarnistej Lubella 3 ziarna, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
jogurtu greckiego70 g
-
majonezu20 g
-
koncentratu pomidorowego½ łyżeczki
-
musztardy (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
papryki, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
ziarna sezamu ilość do posypania bułek
-
cebuli80 g
-
ząbek czosnku1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
mięsa wołowego, mielonego600 g
-
kolendry, mielonej¼ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego2 szczypty
-
sałaty masłowej4 liście
-
sera cheddar4 plastry
-
pomidor pokrojony w 3 mm plastry1
-
ogórki kiszone pokrojone w 3 mm plastry2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
676.5 kcal /
2832.4 kJ
Białko
49.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
53.3 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
1100.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska