Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 315 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 250 g de crème, min. 30% M.G.
- 80 g de beurre, en cubes de 2-3 cm
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 - 2 c. à café d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
-
1 - 2
c. à café de fleur de sel (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à café de graines variées (opcjonalnie) - 50 g de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 152.9 kJ / 36.7 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Confiture à la fraise
1h 5min
Meringues fantômes
12h 25min
Glace au caramel salé
14 godz.
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Baguette
3h 45min
Risotto
30 Min
Mayonnaise
5 Min
Glace au chocolat
12h
Glace aux fruits
5 Min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 Min
Pâte à chou
2 Std.