Charlotte au chocolat et à la banane

Charlotte au chocolat et à la banane

3.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 24 godz.
4 portions

Składniki

Le sirop
  • de sucre
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de rhum
    80 g
La mousse au chocolat
  • crème liquide 35% m.g. très froide
    150 g
  • de chocolat noir 70% en morceaux
    180 g
  • oeufs
    3
  • de sucre
    40 g
La garniture
  • citrons verts
    3
  • de beurre
    100 g
  • de banane
    400 g
  • de sucre
    100 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    30 g
  • biscuits cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)
    30

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 961 kcal / 4029 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 120 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...