Charlotte au chocolat et à la banane
TM5 TM6

Charlotte au chocolat et à la banane

3.0 (2 oceny)

Składniki

Le sirop

  • 100 g de sucre
  • 100 g d'eau
  • 80 g de rhum

La mousse au chocolat

  • 150 g crème liquide 35% m.g., très froide
  • 180 g de chocolat noir 70%, en morceaux
  • 3 oeufs
  • 40 g de sucre

La garniture

  • 3 citrons verts
  • 100 g de beurre
  • 400 g de banane
  • 100 g de sucre
  • 30 g de crème liquide 35% m.g.
  • 30 biscuits cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4029 kJ / 961 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
120 g
Tłuszcz
41 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy