Bûche au chocolat et à l'orange

Bûche au chocolat et à l'orange

3.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 portions

Składniki

Le biscuit roulé façon madeleine
  • 4 œufs entiers
  • 2 jaunes d'œufs
  • 110 g de sucre
  • 120 g de beurre
  • 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
  • 100 g de farine
La mousse au chocolat
  • 150 g de crème, 35 % m.g. très froide
  • 180 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
  • 3 œufs entiers
  • 40 g de sucre
  • 20 g de jus d'orange
  • le zeste d'orange d'une 1/2 orange, râpée
La crème au beurre
  • 2 œufs entiers
  • 70 g de sucre
  • 15 g d'eau de fleur d'oranger
  • 175 g de beurre froid et coupé en morceaux
  • 5 g de cacao en poudre non sucré
  • 5 g de sucre glace

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 2387 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 42 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...