Bûche au chocolat et à l'orange

Bûche au chocolat et à l'orange

3.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 portions

Składniki

Le biscuit roulé façon madeleine
  • œufs entiers
    4
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre
    110 g
  • de beurre
    120 g
  • de poudre à lever (½ sachet)
    1 c. à café
  • de farine
    100 g
La mousse au chocolat
  • de crème, 35 % m.g. très froide
    150 g
  • de chocolat noir extrafin, 70% de cacao en morceaux
    180 g
  • œufs entiers
    3
  • de sucre
    40 g
  • de jus d'orange
    20 g
  • le zeste d'orange d'une 1/2 orange, râpée
La crème au beurre
  • œufs entiers
    2
  • de sucre
    70 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    15 g
  • de beurre froid et coupé en morceaux
    175 g
  • de cacao en poudre non sucré
    5 g
  • de sucre glace
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 574 kcal / 2387 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...