Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé façon madeleine
- 4 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre
- 120 g de beurre
- 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
- 100 g de farine
La mousse au chocolat
- 150 g de crème, 35 % m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir extrafin, 70% de cacao, en morceaux
- 3 œufs entiers
- 40 g de sucre
- 20 g de jus d'orange
- le zeste d'orange, d'une 1/2 orange, râpée
La crème au beurre
- 2 œufs entiers
- 70 g de sucre
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 175 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 5 g de cacao en poudre non sucré
- 5 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2387 kJ / 574 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat - café aérien
1j 20 menit
Berry Curd (crème aux baies rouges)
Brak ocen
Hiboux en fromage
Brak ocen
Génoise
1h 50min
Torta della nonna
4 Std.
Gâteau de Pâques
1 Std. 45 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 35 min
Gâteau aux carottes argovien
2j
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Tourte aux noix de l'Engadine
1 Std. 15 Min
Sablés viennois au chocolat
50 menit
Panna cotta à la compote d’ananas
Brak ocen