Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge

Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge

3.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 portions

Składniki

La garniture
  • d'estragon frais équeuté
    20 g
    20 g d'oignons de printemps, coupés en tronçons (4 cm)
  • de coeurs d'artichaut à l'huile égouttés
    80 g
  • de ricotta, frais
    100 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
La ballotine de poulet et la sauce au poivron rouge
  • escalopes de poulet, sans peau (env. 180-200 g chacune)
    3
  • d'eau environ, à ajuster si besoin
    1400 - 1500 g
  • de jus de citron, fraîchement pressé (½ citron)
    30 g
  • poivrons rouges coupés en deux et épépinés
    2
  • gousses d'ail
    4
  • d'huile d'olive
    40 g
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420 kcal / 1756 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 188 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...