Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g d'eau
-
10
g de levure fraîche, émiettée
lub 1 c. à café de levure déshydratée (4 g) - de l'huile végétale, pour le saladier
- 500 g de farine à pain, et plus pour fariner
- 1 ½ c. à café rase de sel
- 100 g d'eau bouillante
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 2531 kJ / 604 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au beurre
50 min
Sauce béchamel
15 Min
Pain de mie
3h
Confiture à la fraise
1h 5min
Pâte à crêpe
1h 15min
Lasagne à la bolognaise
2h 30min
Boulettes de viande à la sauce tomate
45 min
Mayonnaise
5min
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Pain pitta
2h
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45 min
Pâte de base pour pain
24h 5min