Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème fouettée
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 50 g de sucre glace
Custard au chocolat
- 350 g de chocolat fondant, en morceaux ou en callets
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 100 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'oeufs (moyen)
Blancs d'oeufs et finition
- 6 blancs d'oeufs (moyen)
- 1 pincée de crème de tartare
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 799 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à chou
2 Std.
Glace à la noisette
5h 20min
Saumon teriyaki sous-vide
1 godz. 20 min
Glace au caramel salé
14h
Cabillaud au beurre d'agrumes
50 min
Sauce hollandaise
25 Min
Gâteau triple chocolat
2h 30min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40 min
Ragoût de haricots aux boulettes de viande
45 min
Crostini aux champignons et Fontina
35 min
Fingers de poisson à la sauce tomate
50 min
Raviolis vapeur au porc et au chou
1h 35min