Mousse au chocolat glacée

Mousse au chocolat glacée

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

Crème fouettée
  • 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
  • 50 g de sucre glace
Custard au chocolat
  • 350 g de chocolat fondant en morceaux ou en callets
  • 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
  • 100 g de sucre en poudre
  • 6 jaunes d'œufs (moyen)
Blancs d'oeufs et finition
  • 6 blancs d'œufs (moyen)
  • 1 pincée de crème de tartare
  • 2 c. à soupe de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 3343 kJ / 799 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...