Mousse au chocolat glacée

Mousse au chocolat glacée

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

Crème fouettée
  • de crème double (env. 48% M.G.)
    300 g
  • de sucre glace
    50 g
Custard au chocolat
  • de chocolat fondant en morceaux ou en callets
    350 g
  • de crème double (env. 48% M.G.)
    300 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • jaunes d'oeufs (moyen)
    6
Blancs d'oeufs et finition
  • blancs d'oeufs (moyen)
    6
  • de crème de tartare
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 799 kcal / 3343 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 58 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...