Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème fouettée
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 50 g de sucre glace
Custard au chocolat
- 350 g de chocolat fondant, en morceaux ou en callets
- 300 g de crème double (env. 48% M.G.)
- 100 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'oeufs (moyen)
Blancs d'oeufs et finition
- 6 blancs d'oeufs (moyen)
- 1 pincée de crème de tartare
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3343 kJ / 799 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce tomate
40min
Poivrons farcis au riz et à la sauce tomate
1 Std.
Scampis à la tomate, safran et sauce aux anchois
35min
Gâteau au citron
2h
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Velouté de butternut, poisson et riz aux légumes, crumble pomme-poire
1 Std.
Sauce hollandaise
25 Min
Sauce béarnaise
15 Min
Ficelles croustillantes au chocolat
55 min
Cornes de gazelle
1 Std.
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1 Std. 10 Min
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50min