Saumon et pommes de terre, sauce aux champignons

Saumon et pommes de terre, sauce aux champignons

4.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le saumon et les pommes de terre
  • citron zeste et jus
    1
  • filets de saumon frais (120-150 g chacun)
    4
  • de sel selon vos goûts
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu selon vos goûts
    1 pincée
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre en morceaux (2-3 cm)
    600 g
La sauce aux champignons
  • d'échalotes
    100 g
  • de beurre
    10 g
  • de champignons de Paris frais en lamelles
    300 g
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    50 g
  • de fromage fondu à tartiner type Philadelphia
    200 g
    200 g de fromage à tartiner aux herbes
  • de noix de muscade moulue
    2 pincées
  • de sel selon vos goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu selon vos goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 660 kcal / 2763 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1137 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...