Saumon et pommes de terre, sauce aux champignons

Saumon et pommes de terre, sauce aux champignons

4.9 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Le saumon et les pommes de terre
  • 1 citron zeste et jus
  • 4 filets de saumon frais (120-150 g chacun)
  • 1 ½ c. à café de sel selon vos goûts
  • 1 pincée de poivre moulu selon vos goûts
  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre en morceaux (2-3 cm)
La sauce aux champignons
  • 100 g d'échalotes
  • 10 g de beurre
  • 300 g de champignons de Paris frais en lamelles
  • 50 g de vin blanc sec
  • 50 g crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • 200 g de fromage fondu à tartiner type Philadelphia
    200 g de fromage à tartiner aux herbes
  • 2 pincées de noix de muscade moulue
  • 2 pincées de sel selon vos goûts
  • 2 pincées de poivre moulu selon vos goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1137 mg
Białko 45 g
Kalorie 2763 kJ / 660 kcal
Tłuszcz 48 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...