![Pain perdu Pain perdu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65ee319b-3d4d-4a8a-9b55-69b0e0132e33/Derivates/9d32b380-4fa3-4772-ad48-3ac9496abd52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de sucre
- 1 c. à soupe de cannelle moulue
- 5 œufs
- 250 g de lait
- ½ c. à café de sel
- 2 c. à soupe de beurre à rôtir
- 500 g de pain blanc de la veille, coupé en tranches (env. 1,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9407 kJ / 2246 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 310 g
- Tłuszcz
- 70 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Moelleux au chocolat
1h 15min
Pâte à crêpe
1h 15min
Mayonnaise
5min
Tarte aux pommes
1h 15min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Muffins au chocolat et noix de pécan
30min
Moelleux au chocolat
1h 30min
Soupe au potiron
35min
Purée de pommes de terre
45min
Gâteau à la crème
45min
Tiramisu stracciatella
2h 30min