Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 60 g di burro a pezzi + q.b.
- 300 g di latte
- 600 g di farina manitoba + q.b.
- 50 g di zucchero
-
2
cucchiaini di lievito di birra disidratato
lub 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo grande (63-73 g)
- 70 g di uva passa
- 70 g di uvetta sultanina
- 40 g di scorze candite, miste
- olio di oliva q.b.
Croce
- 40 g di farina manitoba
- 20 g di zucchero
- 50 g di acqua
Glassa allo zucchero
- 25 g di zucchero di canna
- 45 g di latte
- 1 cucchiaio di marmellata di arance
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 998 kJ / 238 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ebraico (Challah)
3 Std. 30 Min
Treccia di pane alle olive
5h 30 min
Croissant
7 Std. 30 Min
Pane al curry e paprika
4 Std. 50 Min
Baguette
4h
Pasticcio di carne inglese
1 Std. 40 Min
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Cupcake con lamponi e cocco
2 godz. 20 min
Madeleine al lime
35 min
Pane svedese
2h
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4 Std. 50 Min
Katmer (panini sfogliati turchi)
5h 30 min