Panini del venerdì santo (Hot cross buns)

Panini del venerdì santo (Hot cross buns)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 pezzi

Składniki

Impasto
  • 60 g di burro a pezzi + q.b.
  • 300 g di latte
  • 600 g di farina manitoba + q.b.
  • 50 g zucchero
  • 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
    20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • 2 cucchiaini di cannella in polvere
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 uovo grande (63-73 g)
  • 70 g di uva passa
  • 70 g di uvetta sultanina
  • 40 g di scorze candite, miste
  • olio di oliva q.b.
Croce
  • 40 g di farina manitoba
  • 20 g zucchero
  • 50 g di acqua
Glassa allo zucchero
  • 25 g di zucchero di canna
  • 45 g di latte
  • 1 cucchiaio di marmellata di arance

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 7 g
Kalorie 998 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...