Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 65 g di latte intero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina manitoba
Impasto
- 200 g di farina manitoba
- 70 g di latte intero
- 2 tuorli
- 65 g di zucchero
- 70 g di yogurt greco
- 1 pizzico di sale
- 50 g di burro morbido
- 100 g di gocce di cioccolato bianco
- 50 g di frutta disidratata (frutti rossi), ammollati in acqua, strizzati e ben asciugati
Terminare la preparazione
- 2 albumi
- granella di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1670.8 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
Alternatywne przepisy
Panettone
6h 30min
Panettone con fichi e noci
7h 30min
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12h 30min
Colomba al cioccolato fondente
50min
Colomba classica
6h 45 min
Panettone al cioccolato e arancia
3h 30min
Pandoro
12h
Cestini con crema alla zucca
2 Std.
Piccoli pandori con gocce di frutta
10h
Cantuccini da regalare (TM6)
1h
Meringhette fantasma
12h 30min
Cornetti brioche
6h 30min