Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di gherigli di noci
- 300 g di bulbo di finocchio a pezzi
- 5 rametti di menta fresca, le foglioline la vate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 50 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di senape di Digione
- 500 g di polpa di anguria a dadini (2 cm)
- 200 g di cuore di lattuga a striscioline (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1252 kJ / 299 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Omelette greca
35min
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20min
Insalata di fragole, asparagi e Feta
40min
Insalata verde con mele, lime e vinaigrette
15min
Insalata di anguria e asparagi con vinaigrette
40min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25min
Insalata di avocado, mirtilli rossi e noci
10min
Canapè di anguria con feta e noci
20min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30 min
Insalata di gamberi, avocado e mango
30 min
Insalata di broccoli
15min