Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di panna acida
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 cipolle a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 2 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 350 g di crauti in scatola, sgocciolati
- 1 foglia di alloro secca
- 2 bacche di ginepro
- ½ peperone rosso a dadini (5 mm)
- 1 ¼ di cucchiaino di paprica dolce
- 3 pizzichi pepe di Cayenna macinato
- 2 pizzico di sale
- 300 g di petto di pollo, a striscioline (1,5 cm)
- 1 pomodoro a dadini (1 cm) (80 g)
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1593 kJ / 380 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso
4u. 45min
Salsicce al curry con lenticchie
1h 20min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 Std. 40 Min
Zuppa di pollo alla messicana
50min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35min
Uova di quaglia, piselli e asparagi con maionese
40min
Zuppa del golfo
1h 30min
Patate svedesi
55min
Crauti
96 godz.
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1 Std. 10 Min
Crauti e würstel
35min