Riso speziato con gamberi e ananas

Riso speziato con gamberi e ananas

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 2 scalogni
  • 10 g di radice fresca di zenzero a pezzi
  • ½ peperoncino piccante rosso, fresco
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di acqua
  • 80 g di panna di soia
    80 g di panna vegetale
  • 250 g brodo di pesce
  • 80 g di riso Parboiled
  • 1 - 2 cucchiaini di pasta di acciughe
  • 30 g di succo di lime spremuto fresco e filtrato
  • 2 cucchiaini zucchero
  • 1 cucchiaino di curry in polvere
  • 200 g di spinaci baby freschi
  • 100 g di gamberi crudi sgusciati e puliti
  • 150 g di ananas fresco a dadini (2 cm)
  • 2 rametti di coriandolo fresco le foglioline

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23 g
Kalorie 2025 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 4.1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...