Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di scalogno
- 130 g di salsiccia spellata, a pezzi
- 300 g di finocchio a fette sottili
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2176 kJ / 520 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1h 40min
Panissa vercellese
35 min
Gomiti, olive e acciughe
30 min
Zuppa di pane nero
30 min
Farfalle filanti con radicchio, fontina e salsiccia
35 min
Rustico con uova e stracchino
1h
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Cocotte persi pien
1h
Mezze pappardelle di riso e ceci con radicchio, Gorgonzola e noci
1 godz. 20 min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30 min
Fonduta svizzera
20 min
Bagna cauda
35 min