Insalata di riso nero al profumo di cannella

Insalata di riso nero al profumo di cannella

4.4 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Condimento
  • 80 g di olio di oliva
  • 30 g di succo d'arancia
  • 30 g di aceto di mele
  • 1 cucchiaino di senape di Digione
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Insalata di riso
  • 200 g di riso nero Venere
  • 1000 g di acqua
  • 2 stecche di cannella
  • 1 cucchiaino di semi di cumino
  • 1 cucchiaino colmo di semi di cardamomo
  • 150 g di mais dolce in scatola sgocciolato
  • 1 melagrana i chicchi
  • 1 arancia pelata a vivo, a pezzi
  • 5 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 5 rametti di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 10 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 20 - 40 g di cipolla rossa a fettine
  • 100 g di noci pecan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.1 g
Kalorie 3152 kJ / 750 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 17.1 g
Węglowodany 73.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...