Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pato com laranja
- 4 peitos de pato, com pele
- 1 c. chá de sal
- 2 laranjas (raspa e sumo)
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 10 g coentros
- 2 c. sopa de mel
- 500 g água
Salteado de espinafres e romã
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ c. chá de sal
- 1 romã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30 min
Saltear 200 g de beringela
30 min
Saltear frango em cubos
15 menit
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min
Ovas com alho e malagueta
35 min
Cogumelos salteados
20 min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Saltear 400 g de beringela
35 min
Saltear bacon com frango em tiras
15 menit
Saltear frango em tiras
15 menit
Saltear carne de peru em tiras
15 menit
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min