Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pato com laranja
- 4 peitos de pato, com pele
- 1 c. chá de sal
- 2 laranjas (raspa e sumo)
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 10 g coentros
- 2 c. sopa de mel
- 500 g água
Salteado de espinafres e romã
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ c. chá de sal
- 1 romã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 300 g de couve
20 Min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 Min
Raia com molho de pitau
45 Min
Cogumelos salteados
20 Min
Saltear 200 g de curgete
20 Min
Cabrito no forno com migas de espargos
10hod. 5min
Cozer 600 g de ervilhas
30 Min
Salada de feijão-verde
45 Min
Salada de quinoa e feijão com molho de curcuma
30 Min
Bife de novilho grelhado com molho de queijo e pimenta e legumes salteados com maçã e ervas
1j
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35 Min
Cozer 400-800 g de feijão-verde
40 Min