Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g esparguete
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 350 g tomate em pedaços
- 50 g vinho branco
- 20 g farinha
- 1 pitada de pimenta
- 150 g tomate maduro cortado em cubos pequenos
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2067.9 kJ / 494.2 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1388 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45 Min
Arroz agulha
35min
Saltear carne de porco em cubos
15 Min
Massa
25min
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Penne com alcachofra e tomate
1 godz. 5 min
Esparguete à carbonara
30min
Penne com carne picada
45 Min
Cozer 400-500 g de cogumelos Paris em quartos
25min
Massa com molho de couve-flor
40min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1小时
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min