Wersje kompatybilne
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 lomos de bacalao en salazón remojado y desalado (de aprox. 180 g)
- 200 g de aceite de oliva virgen extra
- 4 - 5 dientes de ajo en láminas
- 1 trozo de guindilla seca (en 10-15 aros)
- 150 g de agua (y 2 cucharadas más para el pilpil)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 32.95 g
- Węglowodany
- 0.78 g
- Tłuszcz
- 25.03 g
- Błonnik
- 0.07 g
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1 Std.
Bacalao con langostinos
1 Std.
Chipirones rellenos
1 Std. 10 Min
Buey de mar relleno a la provenzal
2h
Bacalao en salsa verde
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Merluza a la koskera
45min
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1 Std. 10 Min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1 Std. 10 Min
Bacalao con ajetes y pilpil
25 Min
Bacalao Club Ranero
1 Std.