Tajine de dinde aux dattes, épices et chou romanesco

Tajine de dinde aux dattes, épices et chou romanesco

3.7 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 5 brins de persil frais équeutés
  • 2 gousses d'ail
  • 160 g de dattes dénoyautées
  • ½ c. à café de quatre-épices moulu
  • 20 g d'huile d'olive
  • 400 g d'eau
  • 500 g de filet de dinde, sans peau coupé en morceaux de 3-4 cm
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux de 3-4 cm
  • 400 g de chou romanesco les sommités coupées en morceaux
  • 45 g de citron confit coupé en lanières fines
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 462.3 mg
Białko 31 g
Kalorie 1958.5 kJ / 466.3 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...