Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lardons fumés
- 1 oignon (100 g), coupé en quatre
- 1 cube de bouillon de volaille
-
20
g d'huile d'olive
lub 20 g de graisse de canard - 1 poireau, coupé en rondelles
- 2 navets
- 2 carottes de petite taille
- ¼ de céleri-rave (220 g environ), coupé en dés
- 1 courgette de petite taille, coupée en lamelles
- 850 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603 kJ / 145 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Soupe de pâtes
35 Min
Soupe paysanne express
45 Min
Soupe complète de légumes et merguez
40 min
Soupe d'alpage
40 min
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 min
Soupe corse
13hod. 15min
Soupe au chou
45 Min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10min
Potage Saint-Germain
45 Min
Consommé de bœuf
35 Min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1 godz. 5 min
Soupe danoise aux pois cassés
1j