Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di peperoni misti, gialli e rossi, puliti e a pezzi (5-6 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 30 g di zucchero
- 30 g di aceto di mele
- 150 g di Feta (formaggio greco) a cubetti
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1082.3 kJ / 258.5 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 485.8 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Melanzane ripiene light
1h
Radicchio in saor
3h 45min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Peperoni marinati
55 Min
Ciambotta
1h
Zucchine alla menta
30 min
Melanzane e zucchine marinate
1 Std. 35 Min
Melanzane trifolate
40min
Peperoni alla piemontese
55 Min
Carciofi stufati
30 min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 min