Polpette alla mortadella

Polpette alla mortadella

4.6 139 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Polpette alla mortadella
  • 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • ½ spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco
  • 400 g di carne trita mista
  • 100 g di mortadella a pezzi
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di pangrattato
  • 15 g di latte intero
  • 400 g di patate a dadini (2 cm)
Sugo al pomodoro
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
  • 50 g di olive verdi denocciolate
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 380 g di passata di pomodoro
  • 5 - 10 gocce di Tabasco
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 33.7 g
Kalorie 2025 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...