Mousse di ricotta e pesche

Mousse di ricotta e pesche

4.6 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
  • 300 g di pesche nettarine sbucciate e a tocchetti (1-2 cm)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di ricotta fresca scolata dal siero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 92.5 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1714.5 kJ / 409.5 kcal
Tłuszcz 187.9 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 118.7 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...