Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di burro freddo a pezzi
- 180 g di farina tipo 00
- 1 ¼ cucchiaino di sale
- 60 g di acqua fredda
- 80 g di carote, pelate e a pezzi
- 80 g di cipolle rosse di Tropea a pezzi
- 200 g di zucchine a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco)
- 2 uova
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1170.4 kJ / 279.7 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 263.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1h 10min
Baci di dama salati al formaggio
1h
Flan di carote
50min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Rollè di radicchio
50min
Pomodori ripieni al tonno
40min
Torta salata zucchine e gamberi
45min
Mini quiche alle patate, radicchio e carciofi (vegan)
1h 30min
Cocottine zucchine e fonduta (Bimby Friend)
55min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Piccole parmigiane di melanzane
1h
Saccottini agli spinaci
1h 30min