Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g di pane secco a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate
- 300 g di acqua
- 60 g di farina integrale + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 80 g di zucchine a tocchetti
- 80 g di carote, pelate e a pezzi
- 60 g di pomodoro a pezzi
- 5 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 20 g di pinoli
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1477 kJ / 353 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al Teroldego
40 min
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi di patate crude e pane
40 min
Gnocchi di polenta
25min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min