Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 300 - 400 g di pere mature (3-4), sbucciate, a metà e private del torsolo
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaino di miele
- 1 ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
-
50
g di mandorle a lamelle, tostate
lub 50 g di pistacchi al naturale sgusciati, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di mirtilli
55 Min
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1j 20 menit
Infuso melagrana e arancia
30 min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 godz. 5 min
Insaporitore alle bucce di verdure
2h 15 min
Insalata finocchi e sedano con lime e pepe rosa
10 min
Cheesecake al tè verde
5h 30min
Pere sciroppate
721h 20 min
Torta di pane con nocciolata
1h 10 min
Composta di albicocche e carote all'arancia (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 45 Min
Gelato alle castagne
10hod. 30min
Confettura di kiwi
50 menit