Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 300 - 400 g di pere mature (3-4), sbucciate, a metà e private del torsolo
- 100 g di cioccolato fondente (50% di cacao), a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 1 cucchiaino di miele
- 1 ½ cucchiaino di cardamomo in polvere
-
50
g di mandorle a lamelle, tostate
lub 50 g di pistacchi al naturale sgusciati, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino alla fragola
2h 15min
Salsa al gianduia
15 Min
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40min
Mele con zabaione al sidro
40min
Dolce danese di mele
50 Min
Pere al vino rosso
3h 20min
Crema di pesche caramellate e cannella
2h 15min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Mele ripiene con frutti di bosco
50 Min
Ananas al cartoccio
1 Std.
Dolce di mele in vasocottura
1 Std.
Aperitivo al sedano
10 Min