Wersje kompatybilne
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en quatre
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de ras el-hanout
- 600 g de pilons de poulet
- 300 g d'eau
- 20 feuilles de coriandre fraîche
- 2 tomates, en quartiers
- 150 g de fenouil, en morceaux
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de graines de couscous complet
- 85 g d'olives vertes
- 200 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1679 kJ / 402 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Poulet marocain au garam masala et couscous
50 menit
Poulet basquaise
50 menit
Poulet à l'ail
50 menit
Tajine de bœuf aux carottes et tomates
1 Std. 45 Min
Couscous royal
1j 20 menit
Poulet au citron, olives et boulgour
50 menit
Tajine de poulet aux oignons confits, raisins secs et pistaches
55 Min
Poulet yassa
12 Std.
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1j
Poulet aux citron et amandes
1 godz. 5 min
Couscous de veau
1j 25 menit
Sauté de veau aux olives
1j