Spaghettoni à la carbonara
TM6 TM5

Spaghettoni à la carbonara

4.2 (209 ocen)

Składniki

  • 120 g de pecorino, coupé en cubes de 2 cm de côté
    lub 120 g de parmesan, coupé en cubes de 2 cm de côté
  • 4 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de gros sel
  • 350 g de pâtes sèches, type spaghettoni ou spaghetti
  • 150 g de charcuterie italienne à base de joue de porc, type guanciale
    lub 150 g de pancetta en fines tranches
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1798 kJ / 430 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy