Spaghettoni à la carbonara
TM6 TM5

Spaghettoni à la carbonara

4.1 ( 215 ocen )

Składniki

  • 120 g de pecorino coupé en cubes de 2 cm de côté
    lub 120 g de parmesan coupé en cubes de 2 cm de côté
  • 4 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café bombée de gros sel
  • 350 g de pâtes sèches type spaghettoni ou spaghetti
  • 150 g de charcuterie italienne à base de joue de porc, type guanciale
    lub 150 g de pancetta en fines tranches
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
430 kcal / 1798 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
39 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy