![Spaghettoni à la carbonara Spaghettoni à la carbonara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C30CC3F-583E-46CC-AC8E-DE28CDD97C66/Derivates/3db3e639-499e-4755-a7b4-7504f5b0be96.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g de pecorino, coupé en cubes de 2 cm de côté
lub 120 g de parmesan, coupé en cubes de 2 cm de côté - 4 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 350 g de pâtes sèches, type spaghettoni ou spaghetti
-
150
g de charcuterie italienne à base de joue de porc, type guanciale
lub 150 g de pancetta en fines tranches - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Tartiflette
1u. 15min
Spaghetti carbonara
40min
Spaghetti carbonara
40min
Fondue-raclette au mont-d'or
35 Min
Gratin gourmand de macaroni
50 Min
Carbonara
30min
Ramen carbonara
25min
Steak haché au gruyère
30min
Gnocchis à la carbonara
15min
Spaghetti carbonara express
25min
Spaghetti alla carbonara
30min
Œufs brouillés aux fines herbes
30min