Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brownie au chocolat à l'orange
- 160 g de beurre, non salé
- 70 g de chocolat, aromatisé à l'orange, en morceaux
- 120 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 300 g de sucre
- 3 oeufs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ½ c. à café de sel fin
- 120 g de farine blanche
Crème à l'orange
- 1 orange, le zeste uniquement, sans peau blanche
- 110 g de sucre en poudre
- 30 g de jus d'orange (env. ½ orange)
- 20 g de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau®)
- 80 g de beurre, non salé
- 2 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 239 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Lasagnes de courgette et poisson
1 Std.
Duo de mini-tresses au beurre
Brak ocen
Croquant au chocolat
15h
Cassolette de poulet au safran et à l'orange
1 godz. 35 min
Curry de poisson
35 Min
Cookies aux dragées au chocolat
1 Std.
Glace au caramel
9 Std.
Biscuits mous à la pistache
45 Min
Rochers coco chocolat
20 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Tranche de meringue façon crumble aux pommes
2 Std.
Tiramisu stracciatella
2 Std. 30 Min