Tranche marbrée chocolat-orange

Tranche marbrée chocolat-orange

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 portions

Składniki

Brownie au chocolat à l'orange
  • 160 g de beurre non salé
  • 70 g de chocolat aromatisé à l'orange, en morceaux
  • 120 g de chocolat noir 70% en morceaux
  • 300 g de sucre
  • 3 œufs
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • ½ c. à café de sel fin
  • 120 g de farine blanche
Crème à l'orange
  • 1 orange le zeste uniquement, sans peau blanche
  • 110 g de sucre en poudre
  • 30 g de jus d'orange (env. ½ orange)
  • 20 g de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau®)
  • 80 g de beurre non salé
  • 2 œufs

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.8 g
Kalorie 1004 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 9.6 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...