Tranche marbrée chocolat-orange

Tranche marbrée chocolat-orange

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
20 portions

Składniki

Brownie au chocolat à l'orange
  • de beurre, non salé
    160 g
  • de chocolat aromatisé à l'orange, en morceaux
    70 g
  • de chocolat noir 70% en morceaux
    120 g
  • de sucre
    300 g
  • oeufs
    3
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de sel fin
    ½ c. à café
  • de farine blanche
    120 g
Crème à l'orange
  • orange le zeste uniquement, sans peau blanche
    1
  • de sucre en poudre
    110 g
  • de jus d'orange (env. ½ orange)
    30 g
  • de liqueur à l'orange (par ex. Cointreau®)
    20 g
  • de beurre, non salé
    80 g
  • oeufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 239 kcal / 1004 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...