Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 蒜頭
- 15 克 油
- 400 克 豬絞肉 (建議肥瘦各半)
- 100 克 豆干 (約3-4塊),切小丁
- 40 克 醬油膏
- 40 克 醬油
- 1 大匙 米酒
- 60 克 油蔥酥 ,市售或自製(詳見要訣)
- 5 克 冰糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 五香粉
- 300 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 6655.2 kJ / 1592.1 kcal
- Białko
- 104 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 99.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 3990 g
- Sód
- 248.1 mg