紅蔥頭肉燥

紅蔥頭肉燥

4.5 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
1 完整食譜

Składniki

  • 蒜頭
    20 克
  • 15 克
  • 豬絞肉 (建議肥瘦各半)
    400 克
  • 豆干 (約3-4塊),切小丁
    100 克
  • 醬油膏
    40 克
  • 醬油
    40 克
  • 米酒
    1 大匙
  • 油蔥酥 ,市售或自製(詳見要訣)
    60 克
  • 冰糖
    5 克
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 五香粉
    ¼ 茶匙
  • 300 克

Wartości odżywcze na 1 完整食譜

Kalorie 1592.1 kcal / 6655.2 kJ
Białko 104 g
Tłuszcz 99.3 g
Węglowodany 62.3 g
Błonnik 3990 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 248.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...