Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pinoli
- 8 foglie di basilico fresco grandi, lavate e asciugate
- 2 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 2 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di birra chiara
- 50 g di acqua + q.b. per spennellare
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di Grana Padano grattugiato
- 1 cucchiaino colmo di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 109 kJ / 23 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone gastronomico
26 Std.
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Taralli zenzero e curcuma
1 Std.
Shortbread salati
1 Std.
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30min
Taralli alla cipolla e uvetta
1 Std. 35 Min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 Std.
Taralli alla pizzaiola
45 Min
Pane alla barbabietola con semi di papavero
5ωρ.
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Panini alle noci e curcuma
4 godz. 40 min
Taralli con farina di mandorle, rosmarino e olive
1u. 40min