Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 400 g di vino rosso corposo
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 pezzettino di stecca di cannella
- 200 g di zucchero
- 300 g di alcol per liquori (95°C)
- 900 g di ciliegie duroni intere, senza picciolo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12736 kJ / 3044 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 297.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Confettura di albicocche
1h 30min
Confettura di ciliegie
1h 30min
Confettura di cipolle di Tropea
55 min
Confettura di fichi
1h
Confettura di frutta mista al vino rosso
1h 10min
Pesche sciroppate
721h 20min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Peperoncini farciti sott'olio
721h 20min
Pere sciroppate
721h 20min
Funghetti sott'olio
721 godz.
Pomodori secchi sott'olio
721 godz.
Confettura di prugne
45 Min