Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua
- 400 g di vino rosso corposo
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 pezzettino di stecca di cannella
- 200 g di zucchero
- 300 g di alcol per liquori (95°C)
- 900 g di ciliegie duroni intere, senza picciolo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12736 kJ / 3044 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 297.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Confettura di more
45 min
Peperoni alla pugliese
721u. 10min
Pesche sciroppate
721 Std. 20 Min
Confettura di ciliegie
1h 30 min
Pomodorini al naturale
1óra
Peperoni in agrodolce sottaceto
721u. 40min
Carciofini sott'olio
721h 30min
Peperoncini farciti sott'olio
721 Std. 20 Min
Cipolline sott'olio
361h 10min
Giardiniera sott'aceto
721 Std. 25 Min
Zucchine sott'olio
723h 15min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30 min