Torta alla crema e albicocche (senza glutine)

Torta alla crema e albicocche (senza glutine)

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Base
  • 1 uovo
  • 100 g di farina di grano saraceno
  • 60 g di farina di manioca
  • 20 g di zucchero di canna
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaio bevanda a base di soia
    1 cucchiaio di latte
  • 130 g di burro a pezzi
Farcitura
  • 3 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di mandorle pelate
  • 20 g di farina di riso integrale
  • 80 g di zucchero di canna
  • 25 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaino di aroma di mandorla amara
  • 600 g di albicocche in scatola sgocciolate
  • zucchero a velo (opcjonalnie) q.b. per servire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9.8 g
Kalorie 2080 kJ / 500 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...