Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 uovo
- 100 g di farina di grano saraceno
- 60 g di farina di manioca
- 20 g di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di bevanda a base di soia
- 130 g di burro, a pezzi
Farcitura
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 50 g di mandorle pelate
- 20 g di farina di riso integrale
- 80 g di zucchero di canna
- 25 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di aroma di mandorla amara
- 600 g di albicocche in scatola, sgocciolate
- zucchero a velo q.b. per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2080 kJ / 500 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1hod. 40min
Torta arance rosse e miele
1 Std. 30 Min
Budino di mais (senza glutine)
15 Min
Torta all'arancia e crema tropicale
2 Std. 35 Min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3hod.
Plum cake frutta candita e uvetta (senza glutine)
2小时 15 分钟
Muffin di pane al mais e formaggio (senza glutine)
45 Min
Cheesecake (senza glutine)
4h 50min
Torta carote e mango (senza glutine)
2h 55min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2 Std. 40 Min
Torta degli addobbi
1 Std. 25 Min