Zuppa di pollo e funghi

Zuppa di pollo e funghi

4.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 170 g di cipolla rossa in quarti
  • 5 rametti di dragoncello fresco le foglioline
  • 3 rametti di timo fresco le foglioline + q.b. per servire
  • 50 g di burro a pezzi
  • 220 g di funghi champignon cremino, a fette
  • 220 g di funghi champignon a fette
  • 140 g di funghi shiitake freschi a fette
  • 450 g di petto di pollo a bocconcini
  • 700 g di brodo di pollo
  • 140 g di pasta all'uovo tipo pappardelle
    140 g di pasta all'uovo, tipo pappardelle
  • 85 g di panna da cucina fresca
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25 g
Kalorie 1749 kJ / 418 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...