Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de haricots verts frais, coupés en tronçons
- ½ échalote
- 20 g de beurre
- 1 c. à café de curry en poudre (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 479.8 kJ / 114.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 229 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haricots verts au thym
1 godz. 10 min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 min
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30 min
Dorer légèrement des haricots verts
25 min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50 min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35 min
Brocoli vapeur (250 g)
15 Min
Chou-fleur vapeur
20 min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30 min
Champignons de Paris entiers vapeur (100-300 g)
15 Min