![Haricots verts et sauce au curry Haricots verts et sauce au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE02B158-C087-4CC6-AF44-3171917B5B4B/Derivates/4427913c-6b62-4cc9-a4cd-3678a706a92d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de haricots verts frais, coupés en tronçons
- ½ échalote
- 20 g de beurre
- 1 c. à café de curry en poudre (voir "Conseil(s)")
- 250 g de lait
- 20 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 479.8 kJ / 114.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 229 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgettes vapeur (200-500 g)
20 min
Dorer légèrement des haricots verts
25min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25min
Chou-fleur vapeur
20 min
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Pommes de terre et patates douces vapeur (200-600 g)
30min
Carottes vapeur (200-500 g), en rondelles
30min
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 min
Poêlée de carottes au beurre de coriandre
25min
Pommes de terre nouvelles vapeur
35min
Haricots et riz au curry, sauce à l’avocat
40 Min
Chou vapeur (300 g)
15min