Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 3 pincées d'origan déshydraté
- 20 g d'huile d'olive
- 700 g de tomates mûres, coupées en quatre
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 15 feuilles de basilic frais
- 350 g de pâtes sèches, type torsades
- 50 g de fromage, râpé
- 6 tranches de jambon cru, taillées en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1392.7 kJ / 333.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30min
Macaroni à la bolognaise
35 Min
Pâtes au thon
30min
Spaghetti all'amatriciana
25 Min
Fajitas
35 Min
Nouilles sauce verte et rose
20 dk
Œufs brouillés aux merguez, tomates et pita grillés
30min
Pesto-tomates confites
15 dk
Sauce napolitaine
1 Std.
Œufs à la mexicaine et au guacamole
30min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30min
Farfalle aux couleurs italiennes
30min