Sauce tomate-basilic et jambon cru

Sauce tomate-basilic et jambon cru

4.3 253 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'origan déshydraté
    3 pincées
  • de tomates mûres coupées en quatre
    700 g
  • d'eau
    300 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de basilic frais
    15 feuilles
  • de pâtes sèches type torsades
    350 g
  • de fromage râpé
    50 g
  • de jambon cru taillées en lanières
    6 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 333.2 kcal / 1392.7 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 44.7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...