Sauce tomate-basilic et jambon cru

Sauce tomate-basilic et jambon cru

4.3 264 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 3 pincées d'origan déshydraté
  • 700 g de tomates mûres coupées en quatre
  • 300 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 15 feuilles de basilic frais
  • 350 g de pâtes sèches type torsades
  • 50 g de fromage râpé
  • 6 tranches de jambon cru taillées en lanières

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15 g
Kalorie 1392.7 kJ / 333.2 kcal
Tłuszcz 10.5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...