Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spurgare le melanzane
- 500 g di melanzane a fettine tonde con la buccia (0,5 -0,7 cm)
- 2 cucchiai di sale grosso
Composizione Parmigiana
- 200 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori pelati
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 13 foglie di basilico fresco, lavate
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1h 10min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Fagottini di melanzane
1h 45min
Crostini alla crema di melanzane e mozzarella di bufala
55min
Bocconcini di polenta e salsiccia al forno
1h 25min
Verdure ripiene
1h 20min
Rose di melanzane al tonno
35min
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40min
Mini valdostane al kamut
1 Std. 5 Min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min