Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangensauce
- 2 Orangen, eine davon filetiert, eine ausgepresst
- 200 g Orangenmarmelade
- 1 Msp. Vanilleextrakt
- 50 g Zucker
Macadamiawaffeln und Fertigstellung
- 120 g Macadamianüsse, geröstet, ungesalzen
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Honig
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 180 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 200 g Milch
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50min
Mayonnaise mit gebrannten Frühlingszwiebeln
20 min
Bananen-Tarte-Tatin
50min
Jakobsmuschelsuppe mit Rosmarin-Crostini und Zitronenöl
5h
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Frankfurter Kräuter-Pesto
10min
Kaffee-Sabayon
10min
Pfirsich-Carpaccio mit Himbeersorbet
3h 25min
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5h
Kürbismousse mit Baconcrumble
1 godz. 45 min
Feta-Cremesuppe
35min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2h 20min