Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes

Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes

3.6 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en morceaux
  • 3 gousses d'ail
  • 30 g de miel
  • 20 g d'huile d'olive
  • 800 g d'épaule d'agneau (avec ou sans os) coupée en morceaux (3 cm)
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • sel
  • poivre moulu
  • 500 g de carottes coupées en rondelles
  • 400 g d'eau
  • 2 pincées de safran en filaments
  • 1 c. à soupe bombée de cumin en poudre
  • 1 c. à soupe de coriandre fraîche ciselée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1658 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...