Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes

Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes

3.6 60 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en morceaux
    150 g
  • d'ail
    3 gousses
  • de miel
    30 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'épaule d'agneau (avec ou sans os) coupée en morceaux (3 cm)
    800 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • sel
  • poivre moulu
  • de carottes coupées en rondelles
    500 g
  • d'eau
    400 g
  • de safran en filaments
    2 pincées
  • de cumin en poudre
    1 c. à soupe bombée
  • de coriandre fraîche ciselée
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1658 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...