Wersje kompatybilne
Pommes de terre en éventail à la crème de gouda
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme)
- 24 feuilles de laurier frais
- 1 ½ c. à café de fleur de sel
- 500 g d'eau
- 100 g de gouda au cumin en cubes
- 220 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1495 kJ / 355 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Pommes de terre épicées dans leur peau
55 min
Salade chaude de pommes de terre
40min
Haricots, pommes de terre, betterave et chèvre
50min
Œufs farcis
30min
Pommes de terre et sauce au yaourt
40min
Gratin de pomme de terre
1 Std.
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50min
Oignons farcis au jambon
1 Std.
Pommes de terre au lard et à la sauge
1 Std. 20 Min
Chantilly au chèvre sucrée
10 Min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50min
Omelette aux légumes
45min