Pizza aux poivrons

Pizza aux poivrons

4.4 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 parts

Składniki

La pâte
  • d'eau
    220 g
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
    1 c. à café de poudre de malt
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de farine à pain type Manitoba
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • de mozzarella coupée en morceaux (3-4 cm)
    200 g
  • d'oignons nouveaux
    60 g
  • de poivrons variés rouges et jaunes, coupés en lanières
    350 g
  • de tomates épépinées et coupées en quartiers
    400 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • feuilles de basilic frais lavées, essuyées et ciselées
    5 - 7
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 638 kcal / 2669 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...