Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 aubergines, coupées en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes
- 150 g de poivron rouge, détaillé en cubes
- 200 g de tomates, coupées en morceaux
- 300 g de restes de viande cuite, coupés en petits morceaux ou effilochés
- 2 c. à soupe d'herbes aromatiques fraîches (persil, coriandre, cerfeuil...)
- 30 g de parmesan râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1514.5 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2h 30min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Carré feuilleté thon-tomates-olives
1h 20min
Pommes de terre farcies au pesto
45min
Aubergine farcie
1h 5min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1h 20min
Pizza maraîchère au brebis
2u. 5min
Tortilla à la piperade
55min
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Lasagne aux trois poivrons
1 Std. 25 Min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1h 20min
Gratin d'aubergine au parmesan
1h 30min