Poulet à la sauce épicée

Poulet à la sauce épicée

3.8 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de gingembre frais émincé finement
    10 g
  • oignon nouveau coupé en rondelles fines
    1
  • hauts de cuisse de poulet, avec peau et os (env. 500 g)
    4
  • d'eau
    600 g
  • gousse d'ail émincée grossièrement
    1
  • d'huile de piment (voir "Conseil(s)")
    3 c. à soupe
  • de sauce de soja
    20 g
  • de vinaigre de riz
    10 g
  • de sucre glace maison
    1 c. à café
  • de piment séché en flocons (voir "Conseil(s)")
    ½ c. à café
  • de mirin
    30 g
  • de coriandre fraîche ciselées grossièrement
    2 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 270.2 kcal / 1125 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 6.2 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...