Gratin de pâtes et fruits de mer, béchamel sans lactose

Gratin de pâtes et fruits de mer, béchamel sans lactose

2.5 18 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Le gratin de pâtes
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de gros sel
  • 300 g de pâtes sèches type coudes ou coquillettes
  • 500 g de cocktail de fruits de mer surgelé
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
La sauce béchamel sans lactose
  • 25 g d'huile neutre et 1 c. à soupe
  • 35 g de purée d'amande
  • 40 g de farine blanche type 45
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 300 g d'eau
  • 5 brins de ciboulette fraîche (opcjonalnie) ciselés (pour la finition)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26.8 g
Kalorie 2236 kJ / 529 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...