Gratin de pâtes et fruits de mer, béchamel sans lactose

Gratin de pâtes et fruits de mer, béchamel sans lactose

2.4 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Le gratin de pâtes
  • d'eau
    1500 g
  • de gros sel
    1 c. à soupe
  • de pâtes sèches type coudes ou coquillettes
    300 g
  • de cocktail de fruits de mer surgelé
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
La sauce béchamel sans lactose
  • d'huile neutre et 1 c. à soupe
    25 g
  • de purée d'amande
    35 g
  • de farine blanche type 45
    40 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'eau
    300 g
  • de ciboulette fraîche (opcjonalnie) ciselés (pour la finition)
    5 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 529 kcal / 2236 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 18.3 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...