Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ñoras (sin semillas)
- 1 diente de ajo
- 15 g de almendras tostadas sin sal
- 1 - 2 cucharadas de picatostes
- 125 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de vinagre
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 300 g de cebolletas en cuartos
- 1 tallo de apio en trozos (aprox. 50 g)
- 1 escarola lavada, en trozos
- 40 g de aceitunas negras sin hueso
- 150 g de atún en aceite, desmenuzado
- 150 g de lomos de bacalao desalado, en tiras finas
- 16 filetes de anchoa en aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1425.2 kJ / 341 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1h
Coca de vidre con almendra
2h
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Trinxat de col
1h 15 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Albóndigas con sepia
1h 20 min
Esqueixada de bacalao
15min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15 min
Coca de Llavaneres
1h
Panellets
10 Std. 30 Min