Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 160 g de lait
- 30 g d'huile de tournesol
- 3 œufs
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 saucisse de Morteau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1451.9 kJ / 348.4 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 187.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Gâteau de pain rassis au comté et au jambon
1 Std. 10 Min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 Std. 20 Min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1 Std. 55 Min
Madeleines au bleu d'Auvergne
30 Min
Croque-campagne au comté
40 Min
Saucisse de morteau briochée
5 godz. 25 min
Cake aux figues, roquefort et jambon
1 Std. 20 Min
Croque-cake
50 Min
Saucisson brioché
2h 50min
Croziflette
1 Std. 25 Min
Cake au camembert et à la poire
1h 5min