Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomate maduro limpios y cortados por la mitad
- 1 - 2 dientes de ajo
- 6 cubitos de hielo
- 1 cucharadita de sal
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 20 g de zumo de limón
- 24 - 26 hojas de albahaca fresca (20 para decorar)
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 212 kJ / 51 kcal
- Białko
- 3.65 g
- Węglowodany
- 3.65 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema fría de albahaca y piñones
5 Min
Sopa fría de melón
10 Min
Refresco de tomate y sandía
10 Min
Vichyssoise
2h 20min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5 Min
Sopa fría de tomate y albahaca con rollitos de salmón
10 Min
Crema fría de manzana al curry
5 godz. 40 min
Sopa fría de manzana y puerro
2 Std. 40 Min
Crema fría de zanahorias al aroma de jengibre
1 Std.
Gazpacho de espárragos blancos
1 Std. 5 Min
Crema de guisantes
30min
Sopa griega de tomate y yogur
10 Min